skip to Main Content

Om pick a picture

Det frivillige engagement har båret vores projekt fremad. Vi er bevis på, at fire menneskers ildhu, opfindsomhed og vedholdenhed kan skabe et godt kvalitetsprodukt med bund i en unik flerfaglighed.

Billedværktøj

pick a picture er et billedværktøj, som vi selv bruger og vi er alle kommet med hver vores faglige input for at få projektet til at lykkes. Vi serverer derfor her et værktøj, der er gennemtænkt og fagligt funderet i udvælgelsen af billederne og i udviklingen af metoder til at bruge billederne.

Læs mere om os bag pick a picture:
Signe Bonnén
Nanna Guldborg
Kim Sandholdt
Kirstine Ankerstjerne Aavang

Fotografer

Det er Kim Sandholdt, Kirstine Ankerstjerne Aavang og Signe Bonnén og Nanna Guldborg Andersen (i nævnte rækkefølge), som har taget billederne i pick a picture. Vi har suppleret med billeder af Niels Jarler, Jens Høgsted, Laura Andersen og Anne Louise Dalgaard. Vi takker for deres generøsitet.

Signe Bonnén

Signe er partner i FLOK og arbejder som kommunikationsrådgiver og underviser i alt fra bedre breve til relationsopbyggende samtaler. Hun har i 2023 skrevet bogen ‘Tal Sammen – simple værktøjer til bedre samtaler’, i samarbejde med Lise Kissmeyer.

Signe er en erfaren underviser. Senest har en kursist skrevet om hende “Super dygtig underviser, som med sit drive og sin karisma var til stor inspiration”. En anden skrev “Godt kursus. Signe Bonnén var en fornem repræsentant for, hvor godt man kan præsentere sit stof.”

Kort cv

  • Kommunikationschef i Økonomistyrelsen, havde her ansvar for kommunikation af statens største organisationsforandring, som omfattede medarbejdere i 176 statsinstitutioner
  • Beskikket censor universitetsuddannelser i kommunikation
  • Kommunikationsrådgiver i Arbejdstilsynet, bl.a. ansvar for online smiley-ordning
  • Kommunikationsrådgiver i NFA og Videncenter for Arbejdsmiljø, ansvar for udvikling af ekstern kommunikation
  • Ekstern lektor Kommunikation/RUC


Du har taget initiativ til dette projekt, hvorfor?

Det er, fordi jeg synes, der mangler et kvalificeret billedværktøj. Et værktøj

  • hvor billederne åbner og tilføjer nyt til fortællingerne
  • som er europæisk i sit udtryk og ikke for klichefyldt
  • er tænkt til at bruge til processer
  • og som ikke mindst er af høj kvalitet

Signe har sammen med Kirstine også udviklet Working Stories, som er endnu et dialogværktøj til at få flere gode samtaler.

Som kommunikationsrådgiver må du primært arbejde med sprog og tekster?
Ja, det er rigtigt. Vi kommunikationsfolk er gode til at tænke i klare budskaber og formål. Men nogle af mine første faglige tekster i universitetssammenhæng har handlet om billeder. Fx har jeg i samarbejde med en filosof og kunster udgivet en lille bog, som hed Tilsat Billeder. Her gik vi tæt på billeder og udviklede en teoretisk ramme til at beskrive billeder. Nu arbejder jeg meget med personlig præsentation, møder og gode samtaler i små og større grupper, i dette arbejde bruger man også øjnene rigtig meget. Vi hører ikke kun de ord, der kommer ud af munden, vi ser og hører i helheder.

 

Kontakt
Signe Bonnén: sb@pickapicture.dk

Jeg har valgt billedet fordi det er så vigtigt at huske på, at alt ikke er hvad det ser ud som om. Til en proces en gang, spurgte en kvinde om billedet var fotoshoppet. Det kunne jeg fortælle at det er det ikke, det var lyserøde får.

Nanna Guldborg

Nanna arbejder som selvstændig grafisk designer. Hun tænker i materialer, typografier, billeder og helheder. Hun er samtidig meget praktisk og samarbejder dagligt med mange involverede i forskellige projekter. Det kan være etiketter til nye produkter, et website, en brochure eller en kampagne.


Kort cv

  • Grafisk designer og ejer af Guldborg grafisk design siden 1996
  • Designer tryksager, websites og emballage i samarbejde
    med private virksomheder og organisationer
  • Underviser og grafisk designer, Kommunikation, RUC
  • Layouter på månedmagasinet Illustreret Videnskab
  • Uddannet fra Danmarks Designskole og School of Visual Art, New York


Du er partner i dette projekt, hvorfor?

Det er interessant at være med til at udvikle noget nyt. Det kan jeg rigtig godt lide. Da Signe i sin tid spurgte om jeg havde lyst til at være med til at lave et billedværktøj, blev jeg nysgerrig. Igennem vores samarbejde har det i sandhed været at dele og bruge vores forskelligartede fagligheder og det er sjovt og har været en lærerig proces. Samtidig er det meget tilfredsstillende at vores kunder er glade for produktet og billederne.

Du er uddannet grafisk designer, og så kommer man vel ikke uden om billeder?
Nej, det er rigtigt. Billeder interesser mig meget – både personligt og i mit arbejde. Så længe jeg kan huske, har jeg haft lyst til at udtrykke mig visuelt.

Hvordan indgår brugen af billeder i dit arbejde?
I et dialogværktøj som pick a picture skal billederne være åbne for flere fortolkninger og vinkler. Billeder får en lidt anden funktion, når jeg arbejder med publikationer til virksomheder. På websites, i brochurer og kundeblade er billederne også i høj grad en del af virksomhedens identitet, hvor stemningen og stilen sætter scenen. Billederne er ofte det første du reelt ser, så det er en vigtig proces at få det visuelle udtryk i den rigtige retning. Du skal med det samme fornemme ‘hey – det er det her, det handler om.’

 

Kontakt
Nanna Guldborg Andersen: nga@pickapicture.dk

 

Jeg har valgt billedet for farverne og strukturen, samtidig med at det giver assosiationer til at kravle igennem noget. Flytte sig.

Kim Sandholdt

Kim arbejder som Teaching Associate Professor ved Department of Communication and Arts, Roskilde University. Kim har arbejdet på RUC i over 25 år. Hans primære arbejde er som vejleder af studerende. Kim elsker at se lyset i de studerendes øjne og når han får mulighed for at give et skub, så de får løftet deres kompetencer og deres syn på egen faglighed.


Kort cv

  • Narrativ Coach fra Dispuk
  • Studielektor på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab
  • 20 års erfaring som underviser i kommunikation
  • LEGO Serious Play facilitator
  • Master i Computer Mediated Communication
  • Har bl.a. udstillet på Charlottenborgs Forårsudstilling og Copenhagen Photofestival
  • Elev fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana


Du er partner i dette projekt, hvorfor?
Udover at arbejde som fotograf arbejder jeg med designthinkning og metoder som f.eks co-creation. Jeg er derfor vant til at tænke i kreative metoder, så da Signe spurgte om jeg ville være med til at udvikle et billeddialogværktøj, var mit første umiddelbare svar: Ja, da. Det svar har jeg ikke fortrudt, for det glæder mig, at at andre har glæde af vores værktøj. Derudover har jeg lært meget gennem processen, fx i vores lange processer med udvælgelsen af billederne, hvor vi altid har interessante diskussioner og snakke, som udvider mit perspektiv på billeder i dialogprocesser.

Du er forsker, er underviser og fotograf, kan du beskrive hvad denne kombination giver dig?
Jeg undersøger, hvordan billeder kan lukke op for vores intuition. Jeg ser på processer, hvor grupper arbejder sammen i en læringsproces for at iagttage problemer i organisationer. Det vil sige, hvilke forskellige fortolkninger og iagttagelser rummer billederne? Og hvordan kan disse perspektiver undersøges med henblik på kreative nyfortolkninger af problemstillinger?
I denne sammenhæng ser det ud til, at billedet har et særligt potentiale som meningsbærer i forhold til fx tekst. Billedets mange fortolkningsmuligheder giver deltagerne mulighed for at rumme forskellige problemstillinger.

Du er fotografer meget. Hvor ligger din interesse på det felt?
Som fotograf er jeg interesseret i, hvordan fotografiet kan bruges til at undersøge og provokere vores iagttagelser af verden og hverdagen. Jeg bruger dermed både fotografiet til at undersøge mit eget perspektiv på verden og skubbe til andres syn på hverdagen og det ‘almindelige’. Ved at pege på det ‘almindelige’ i fotografiet, får vi nye perspektiver på det liv, der omgiver os.
Jeg har f.eks taget billeder af damer i Berlin med deres håndtasker. Her skulle spørge dem direkte om jeg måtte tage et billede af dem og deres taske, det var grænseoverskridende for mig, men blev til nogle ret interessante billeder. Jeg er et visuelt menneske, og har kameraet med overalt når jeg rejser, så når jeg ser en ørken, bjerge, hotellobbyen, metrostationer, så ser jeg billeder for mig.


Kontakt

Kim Sandholdt: ks@pickapicture.dk

Jeg har valgt billedet, fordi jeg elsker at bruge mange sider af mig selv – dvs. at at have et bredt klaviatur og kunne improvisere i situationen.

Kirstine Ankerstjerne Aavang

Kirstine arbejder med kommunikation og kampagner i en NGO og er freelance quizforfatter til brætspil og tv. Professionelt har hun arbejdet som alt fra tv-tilrettelægger til kommunikationsrådgiver i staten.


Kort cv

  • Mange års erfaring som kommunikationsrådgiver og kampagnemedarbejder i både det offentlige og det private.
  • Tilrettelægger og spørgsmålsforfatter på diverse tv-programmer, bl.a. Jeopardy!, Kongerigets Klogeste og Med på noderne.
  • Redaktør og/eller forfatter af brætspil som fx Trivial Pursuit, Speak Out og Hvem var det nu vi var?
  • Tidligere redaktør hos spilfirmaet Bezzerwizzer.
  • Har sammen med Signe udviklet Working Stories, som er endnu et dialogværktøj til at få flere gode samtaler.


Du er partner i dette projekt, hvorfor?

  • Jeg er fascineret af (gode) billeders flertydighed. Et godt billede har et utal af åbninger for forskellige fortolkninger. Jeg elsker at høre, hvor forskelligt forskellige mennesker tolker det samme billede.
  • Jeg går alligevel hele tiden og tager billeder af alt omkring mig – hvorfor ikke bruge nogle af billederne til noget fornuftigt?


Hvordan begyndte din interesse for billeder?

Jeg har altid været glad for billeder, men min fascination af fotografier begyndte helt tilfældigt, da jeg på en rejse til Californien købte et digitalkamera. I stedet for de sædvanlige billeder af bygninger og storslået natur, der aldrig rigtig kan fanges af kameraet alligevel, begyndte jeg at rette kameraet mod folk på gaden. Og jeg opdagede, at jeg på den måde kunne fange noget, der gav en meget mere ægte beskrivelse af, hvad jeg havde oplevet. Siden da tager jeg ikke mange steder hen uden mit kamera.

Hvordan bruger du billeder i dit daglige arbejde?
Jeg bruger billeder hele tiden. Jeg laver undervisningsmateriale, opslag til sociale medier, videoer, hjemmesider, artikler, rapporter, salgsmateriale, PR-materiale og meget mere. Hver gang er mit valg af billeder mindst lige så vigtigt, som den tekst jeg skriver.

Hvad der er et godt billede afhænger af medie, modtager og emne, og jeg gør mig altid umage med at udvælge et billede, der fanger folks interesse og gør dem nysgerrige. Et godt billede fungerer som en krog, der hiver folk ind i teksten.


Kontakt
Kirstine Ankerstjerne Aavang: kaa@pickapicture.dk

 

Jeg har valgt billedet af den drabelige hund, fordi det minder mig om, at nogle gange skal man bide sig godt fast og kæmpe for det, man vil opnå. Og så kender jeg hunden og ved, at han i virkeligheden er blid som et lam.

Signe Bonnén og Kim Sandholdt taler med hinanden om forskellige motiver i pick a picture.

Back To Top